Fermierii continua greva foamei

19.08.2016 09:46

Din cei 25 de fermieri care si-au anuntat intentia de a face greva foamei in fata Guvernului, pentru neplata subventiilor, joi, 18 august, doar 8 au recurs la acest gen de protest. Printre ei, binenteles se afla si Costel Caras.

 Ministrul agriculturii, Achim Irimescu, i-a chemat pe fermierii care se află, în acest moment, în greva foamei în fața Guvernului, la o discuție în cabinetul său de la Ministerul Agriculturii, scrie agroinfo.ro.

``Le-am spus să vină, să discutăm, să le prezint situația. Dânșii au spus că nu mai vin la discuții și așteaptă să le dăm banii. Ultima discuție pe care am avut-o cu APIA a fost că miercuri (24 august n.r.) să se încheie plățile, în speranța că softul funcționează. Sperăm să se plătească până miercuri.``, spune ministrul agriculturii, Achim Irimescu.

 De cealaltă parte, Costel Caraș, primul fermier care a declanșat greva foamei, reacționează: 

``M-a sunat de la cabinet (ministrul agriculturii n.r.) să vorbească cu mine și i-am spus: domnule, nu mai avem ce să discutăm. Vă rog să dați banii la oameni și la revedere. Nu plec de aici până când nu dați banii. Cum poți fi ca ministru al agriculturii atât de lipsit de înțelepciune să spui că APIA s-a angajat  să dea subvențiile, nu tu. Ăsta trebuie demis în secunda doi! Cum adică nu știi nimic?! Tu ce rol ai ca ministru al agriculturii?! De ce ești ministru?! Nu să gestionezi APIA``, acuză Costel Caraș, vicepreședintele Holstein.Ro.  (Sursa si foto: agroinfo.ro)