6,5 euro pe cap de ovina

04.04.2014 08:34

 

APIA a finalizat controlul la faţa locului privind cererile de solicitare a ajutorului specific acordat producătorilor de lapte şi de carne de ovine/caprine din zonele defavorizate, depuse în 2013. Plățile vor fi efectuate la sfârşitul lunii mai.

 APIA informează că, după finalizarea tuturor verificărilor şi stabilirea numărului de animale eligibile se va calcula cuantumul pe cap de animal prin raportarea plafonului alocat 6.711.315 euro la efectivul de capete eligibile, fără a depăşi 6,5 euro/cap”.

 În baza listelor de plată cu beneficiarii și sumele autorizate pentru plata ajutorului specific întocmește și transmite către MADR situaţia centralizatoare a sumelor autorizate pentru plată, în vederea transmiterii cererii de deschidere a creditelor bugetare către Ministerului Finanţelor Publice.

 După alimentarea contului de subvenţii până la sfârşitul lunii mai Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură virează sumele autorizate de către Centrele judeţene ale APIA în conturile beneficiarilor ajutorului specific.

 Ajutorul specific acordat producătorilor de lapte şi de carne de ovine/caprine din zonele defavorizate au ca sursă de finanţare Fondul European de Garantare Agricolă. Pentru anul de cerere 2014 urmează a fi publicate actele normative care stabilesc termene de depunere și condițiile de eligibilitate. (Comunicat)