acciza la motorina

 

 Acciza crescută la motorină nu va avea un mare impact în agricultură, pentru că diferenţa va fi suportată de noi, a declarat ministrul agriculturii,Daniel Constantin, într-o emisiune televizată.

 Potrivit ministrului, chiar dacă s-a anunţat creşterea accizei la motorină cu 7 eurocenţi/litru, începând cu data de 1 aprilie, acest lucru nu va afecta fermierii.  Daniel Constantin a precizat că aceste costuri suplimentare vor fi suportate de MADR. „Acciza va fi subvenţionată de noi; dacă acum acordăm 1,47 lei/litru subvenţie la motorină, de la 1 aprilie vor acorda 1,79 lei/litru. Aşadar, diferenţa va fi suportată din bugetul MADR şi nu va avea niciun impact în agricultură această creşterea a accizei la carburanţi”, a spus şeful MADR. 
 Fermierii se arată însă nemulţumiţi de majorările preţurilor la inputuri, în condiţiile în care preţurile produselor agricole stagnează la o valoare mediocră. „Creşte iarăşi acciza la motorină, cresc preţurile la toate inputurile: sămânţă, erbicide, fungicide...; absolut totul se scumpeşte şi preţul produselor agricole ştim cu toţii care este: 0,70 lei/kg la grâu şi 0,57 lei/kg la porumb”, spune Gheorghe Porubszki, vicepreședintele Asociației Producătorilor Agricoli „Țăranul Nădlăcan”.  (agroinfo.ro)