acuze la adresa functionarilor APIA

09.10.2013 18:37

Preşedintele Sindicatului Naţional al Crescătorilor de Ovine şi Caprine din România, Marcel Andrei acuză funcţionarii APIA de complicitate la fraudă. Potrivit acestuia, mai mulţi aşa-numiţi proprietari de oi nu au niciun animal, dar au crotaliile, cu ajutorul cărora încasează ilegal subvenţia pentru mioare.

 Potrivit estimărilor preşedintelui Sindicatului Naţional al Crescătorilor de Ovine şi Caprine, în România, statul plăteşte subvenţie pentru 1,3 milioane de oi, care de fapt nu există decât în acte.
 „Sunt la plată la APIA 9,3 milioane oi. Părerea mea este că efectivul de oi în România este undeva sub 8 milioane, cu cei care nu au drept de subvenţie la APIA, că mai sunt care au sub 50 de oi şi aceia sunt mulţi. La plată avem şi oile care sunt 'în pungă'. Avem crescători care ţin oile în pungă. Au numai crotaliile, băgate în baza de date, şi niciun animal, dar beneficiază de subvenţie”, spune Marcel Andrei, citat de Agerpres.

 Acesta susţine că adevăraţii crescători de oi nu îi pot demasca pe falşii proprietari de oi, care de fapt au doar crotalii, pentru că totul se întâmlă cu complicitatea funcţionarilor APIA. „Nu avem cum să-i dăm în vileag, pentru că, deşi eu am făcut adresă şi anul acesta la APIA, sunt bani publici banii daţi de subvenţie (...), fiind bani publici, am solicitat ca cererile pentru subvenţie să fie făcute publice. Nu se vrea să se facă publice. Frauda se face împreună cu funcţionarii APIA. Nu e grav, e foarte grav, dar nu avem ce face”, acuză Marcel Andrei.   sursa: Agerpres