agricultura intensiva cu ajutorul biotehnologiilor

14.09.2013 09:02

Conservarea resurselor de bază şi dezvoltarea unei agriculturi intensive durabile cu ajutorul biotehnologiilor reprezintă provocări pentru care România trebuie să identifice soluţii în perioada următoare, a declarat, marţi, într-un forum de specialitate, Valentin Şoneriu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), citat de Agerpres.

 “Ministerul Agriculturii găseşte foarte importante dezbaterile pe teme agricole ca fiind extrem de importante pentru construirea politicilor publice în domeniul agricol. Utilizarea eficientă a resurselor agricole este o provocare internaţională, cât şi europeană, conservarea resurselor de bază şi dezvoltarea unei agriculturi intensive durabile reprezintă provocări la care trebuie să identificăm soluţii în perioada care urmează”, a spus Şoneriu.

Reprezentantul MADR a adăugat, totodată, că un rol important în dezvoltarea unei agriculturi intensive durabile îl au şi biotehnologiile, dar şi bunele practici în domeniu pe care fiecare fermier sau producător ar trebui să le respecte.( Agerpres)