alesii neamului mai presus decat cetatenii tarii

 

Atunci când cetățenii sau agenții economici doresc să acceseze fonduri publice, în marea majoritate a cazurilor, sunt obligați să prezinte Certificate fiscale din care să reiasă că nu au datorii la stat.

 Nu tot așa stau lucrurile și în cazul viitorilor aleși ai neamului, care își doresc să obțină mandate de reprezentare a cetățenilor atunci când candidează în alegeri pentru ocuparea demnităților publice și de unde să poată decide cum se vor cheltui banii publici, fiind plătiți pentru aceasta din aceiași bani publici.

 Trecând peste tratamentul fiscal discriminatoriu între accesarea de fonduri publice și accesarea unei demnități publice, Certificatele fiscale pot aduce un plus de informaţie necesară electorilor pentru o mai uşoară alegere a celui mai potrivit candidat și arată capacitatea celor care se înscriu în cursele electorale privind rezultatele fiscale proprii sau societăților comerciale în care au deținut funcții de conducere sau acțiuni.

 Cu toţii ne dorim ca aleşii neamului să fie persoane cu un comportament  civic corect, iar comportamentul fiscal este un indiciu în plus, relevant inclusiv privind patriotismul sau lipsa de patriotism a candidatului.

 Cu toate astea, Senatorii majorității parlamentare au respins cu 106 voturi, din cele 124 exprimate, propunerea de modificare a legilor alegerilor parlamentare și locale, privind necesitatea comunicării către alegători a Certificatului Fiscal al candidatului la alegeri.

Comunicat de presa