am exportat mai mult decat am importat

 

Pentru prima dată în ultimii de ani, România are o balanţă pozitivă de 324 de milioane de euro, în domeniul agrar, exporturile depăşind valoarea importurilor, a declarat ministrul agriculturii, Daniel Constantin. 

 „În comparaţie, deficitul era în anul 2012 de 745 de milioane de euro, ceea ce înseamnă că avem o creştere de 1,83 miliarde de euro faţă de acum doi ani. Principalele produse pe care le exportăm sunt: grâul, floarea soarelui sau ţigările. În 2013 am exportat 4,7 milioane de tone de grâu, chiar şi din producţii anterioare, în timp ce producţia anului trecut a fost de 7,3 milioane de tone”, a afirmat ministrul Daniel Constantin.

 Şeful MADR a precizat că anul 2015 va însemna liberalizarea exportului de carne pe piaţa UE, dar şi pe alte pieţe extracomunitare, subliniind că este vorba despre carnea de porc şi de vită, dar şi de animale vii. Daniel Constantin a participat vineri, 14 martie a.c., la Conferinţa regională PNDR 2020 intitulată "Satul românesc are viitor", în cadrul procesului de consultare şi informare ce are loc pentru pregătirea Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020. (agroinfo.ro)