amenzi de la ANSVSA

În perioada 16 august 2013 – 12 septembrie 2013, Direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor şi a Municipiului Bucureşti au desfăşurat activităţi de control în unităţile din industria agroalimentară şi au aplicat amenzi în valoare de peste 120.000 lei.

 Potrivit ANSVSA,  în intervalul menţionat s-au efectuat 7.028 de controale în unităţi care-şi desfăşoară activitatea în domenii de activitate precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice, a altor produse alimentare precum şi unităţi de depozitare pentru produse alimentare, seminţe, legume şi fructe.
 „Neregulile constatate au fost sancţionate prin aplicare unui număr de 90 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 121.000 de lei şi prin acordarea a 107 de avertismente”, se arată în comunicatul Autorităţii.
Pentru neconformităţile constatate au fost acordate amenzi în judeţele: Alba, Bihor, Bistriţa, Botoşani, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Galaţi, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Mehedinţi, Ialomiţa, Ilfov şi Bucureşti.

(agroinfo.ro)