amenzi pentru producatorii de paine

30.09.2013 13:54

 Valoarea amenzilor aplicate producătorilor de pâine care au continuat să practice evaziunea fiscală a crescut de zece ori, comparativ cu perioada anterioară reducerii TVA, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. 

 La întâlnirea cu mai mulţi producători agricoli şi primari din judeţul Hunedoara, ministrul Agriculturii a menţionat că există premise ca evaziunea fiscală din panificaţie să scadă. „Unul dintre obiectivele pe care le-am avut atunci când s-a redus TVA-ul la pâine şi pe tot lanţul de producţie - la morărit şi, după aceea, la cerealele care vin pentru această industrie - a fost acela de reducere a evaziunii fiscale. Prin largul concurs al patronatelor din domeniul de morărit şi panificaţie, şi nu numai - pentru că şi alte patronate, asociaţii s-au implicat - au fost identificate foarte multe puncte de evaziune fiscală. Amenzile sunt mult mai mari decât erau în trecut, cred că de zece ori mai mari. Există premise foarte bune pentru ca evaziunea să fie redusă şi să ne îndeplinim şi acest obiectiv”, a spus Daniel Constantin.

 Cu privire la reducerea preţului la pâine, ministrul Agriculturii a afirmat că 80% dintre marile centre de vânzare au decis să adopte această politică de vânzare imediat ce a scăzut şi TVA, precizând însă că instituţia pe care o conduce nu poate obliga producătorii să reducă preţul la pâine. „Noi nu putem să obligăm să se reducă preţul, dar a fost un angajament al marilor magazine de desfacere, că preţul va scădea. Eu cred că mai devreme sau mai târziu, pe principii de concurenţă, toţi vor reduce preţul, în conformitate cu scăderea TVA”, a adăugat Daniel Constantin.
 Ministrul Agriculturii a fost prezent vineri în judeţul Hunedoara, prilej cu care s-a întâlnit cu autorităţile locale şi a deschis o nouă ediţie a Zilei Recoltei, organizată de Primăria Deva.  sursa: Agerpres

Înapoi

+14
°
C
H: +14°
L: +
Beius
Sunday, 03 May
See 7-Day Forecast
Mon Tue Wed Thu Fri Sat
+16° +15° +12° +11° +16° +19°
+ + + + + +
Calendar Widget by CalendarLabs

Contact

beiuseanul

© 2013 Toate drepturile rezervate.

Creați un site gratuitWebnode