american condamnat pentru trafic de arme

26.09.2013 09:42

Un american a fost condamnat miercuri la 25 de ani de inchisoare pentru incercarea de a livra arme si munitie in valoare de peste 25 de milioane de dolari talibanilor din Afganistan, au anuntat procurorii de la New York. 
 Alwar Pouryan, in varsta de 38 de ani, arestat in Romania in februarie 2011 impreuna cu un alt american, a fost condamnat de tribunalul federal din New York pentru ca a incercat sa "acorde sprijin material talibanilor" si anume "arme de tip militar" precum rachete anti-aeriene.
 Incepand cu toamna anului 2010 pana la arestarea sa in februarie 2011, Alwar Pouryan si Oded Orbach, complicele sau, au contactat un agent al Agentiei Statelor Unite pentru lupta impotriva drogurilor, care s-a prezentat drept un interlocutor taliban.
 In arsenalul cu o valoare de mai mult de 25 de milioane de dolari, tribunalul spune ca erau rachete anti-aeriene, rachete anti-tanc, lansatoare de grenade si pusti de asalt tip M16. Rachetele anti-aeriene au fost folosite inclusiv pentru a proteja laboratoarele de heroina detinute de catre talibani impotriva atacurilor elicopterelor americane.  (hotnews.ro)