ancheta in cazul avionului prabusit in Apuseni

 

Presedintele Romatsa, Aleodor Francu, a declarat ca o ancheta interna a fost demarata in cazul tragediei aviatice din Muntii Apuseni, iar concluziile acesteia vor prezentate in maximum 30 de zile.
 "Romatsa realizeaza acum o analiza interna, revedem momentele zborului si timpii, precum si convorbirile cu pilotul. Avionul a plecat pe ruta Bucuresti-Oradea, iar pilotul a reclamat conditii meteo favorabile givrajului si a cerut permisiunea sa reduca altitudinea. Apoi comunicarea cu el s-a intrerupt cand a ajuns la 2.000 de metri", a precizat Francu.

 Doua persoane au decedat si cinci a fost ranite dupa ce avionul in care se aflau, de tip BN 2, a cazut intr-o zona impadurita din Apuseni, in zona Varfului Petreasa, la peste 1.200 de metri altitudine. Cele sapte persoane aflate la bord, doi membri ai echipajului si cinci persoane din echipa medicala, se deplasau la Oradea pentru o operatie de prelevare de organe pentru transplant. Epava avionului si victimele au fost descoperite de un padurar din Alba.

 Echipe de medici, pompieri si jandarmi din judetele Alba, Cluj, Bihor si Mures, dar si padurari si sute de sateni voluntari au depus eforturi supraomenesti pentru a-i salva pe supravietuitorii accidentului aviatic petrecut luni dupa-amiaza.

 Salvatorii au reusit sa ajunga la locul accidentului dupa aproximativ 6 ore. Din nefericire, pilotul Adrian Iovan si un medic rezident si-au pierdut viata.

 Intr-o conferinte de presa desfasurata marti dimineata, reprezentanti ai spitalului Clinic Judetean de Urgenta Cluj, ai Unitatea de primiri urgente (UPU) si ai SMURD, au declarat ca celor cinci victime li s-a asigurat asistenta medicala pe parcursul intregii nopti.  
 Cele cinci persoane sunt barbati cu varste cuprinse intre 23 si 46 de ani, care au multiple leziuni, printre care traumatisme cranio-cerebrale, ale membrelor sau de bazin.

 (ziare.com)