Apple a lansat IPhone 5

 Apple a lansat, marti seara, doua telefoane noi, iPhone 5S, care continua traditia companiei si unul mai ieftin, iPhone 5C, disponibil intr-o gama variata de culori.
Ambele vor putea fi gasite in magazine incepand cu 20 septembrie, informeaza publicatia 
Time.
 Compania americana sustine ca iPhone 5S este de doua ori mai rapid ca modelul precedent in ceea ce priveste grafica si unitatea centrala de prelucrare (CPU), acest lucru datorandu-se noului procesor A7, de 64 biti, care include peste un miliard de tranzistori, dublu fata de A6 de la iPhone 5.
Noul terminal va fi disponibil in trei culori, negru, auriu si argintiu.
 In plus,smartphone-ul include si un co-procesor M7, care urmareste evolutia accelerometrului, giroscopului si busolei. Astfel, Apple sustine ca noul terminal va suporta aplicatii pentru santate si fitness, cum ar fi Nike+ Move, ce urmareste activitatile utilizatorului.
 Asa cum se astepta, iPhone 5S are si un senzor ce recunoastere amprente, inegrat in butonul Home. Cu ajutorul acestuia, telefonul poate fi blocat si deblocat, fara a mai fi nevoie de introducerea unei parole.
 Si camera foto a primit imbunatatiri, astfel ca pasionatii de fotografie vor fi mai multumiti. Apple a scazut distanta focala de la f/2.4 la f/2.2, astfel ca va creste calitatea imaginilor. In plus, exista incorporat si un stabilizator automat, astfel ca poti face mai multe fotografii in acelasi timp, iar apoi le poti combina intr-una singura.
 Pretul este in linie cu modelele anterioare, adica 199 de dolari pentru iPhone 5S de 16GB, 299 de dolari pentru 32GB si 399 de dolari pentru cel de 64GB, la un abonament pe doi ani. (ziare.com)