apune era telefoanelor subtiri?

03.05.2014 11:28

 

 Cel mai interesant lucru despre viitorul smartphone al companiei Google este ca nu va semana deloc cu ceea ce gasim in prezent in magazine, comenteaza publicatia Quartz.
 Proiectul Ara al gigantului IT aduce in prim-plan un telefon modular, pe care utilizatorii il pot dezasambla usor, pentru a schimba componentele cu unele mai performante sau pentru a adauga unele noi.

 Quartz noteaza ca desi nu va fi la fel de subtire si elegant ca celelalte smartphone-uri, el are toate sansele sa devina foarte popular.
 "E vremea schimbarilor pentru piata telefoanelor. In sfarsit, Apple va lansa un iPhone cu ecran mai mare, pentru a se supune cerintei utilizatorilor, la doar un an dupa ce a prezentat un smartphone cu carcasa de plastic, 5C, lucru taxat de fanii sai. In plus, toti marii jucatori se chinuie sa fabric telefoane mai subtiri, mai elegante, cu functii inovatoare, pentru a iesi tot mai mult in evidenta", scrie sursa citata.
 Aceasta piata a explodat in ultimii ani, iar acum fiecare producator se confrunta cu o problema oarecum inedita: e foarte dificil sa reusesti sa convingi o persoana care a avut cativa ani smartphone-uri de la Apple, de exemplu, sa cumpere unul noul, de la o alta companie, sa zicem Samsung.
 In consecinta, companiile sunt nevoite sa ispiteasca utilizatorii cu oferte tot mai exotice, arata Quartz. Motorola ofera posibilitatea de a alege elemente de design personalizate pentru Moto X, iar telefonul este disponibil intr-o gama larga de culori. In plus, Apple a lansat un model de iPhone 5S de culoare aurie, iar viitoarea varianta de Galaxy S5 de la Samsung va fi acoperita de cristale.
 Acestea sunt doar cateva dintre siretlicurile cu care gigantii IT incearca sa convinga clientii sa le cumpere produsele, mentioneaza sursa citata.

 Ara ar putea vedea lumina zilei in 2015, iar "scheletul" de baza va costa doar 50 de dolari. Daca ii vei adauga cele mai scumpe elemente, pretul ar putea ajunge sa fie de 10 ori mai mare decat cel initial, insa, pana la urma, fiecare utilizator va decide cum isi va construi telefonul, dupa bunul plac si dupa buget.  (ziare.com)