atentie la pachetele turistice!

01.08.2013 13:04

O femeie suspectată de înşelăciune prin vânzarea de pachete turistice, care a produs un prejudiciu de aproximativ 100.000 de lei, a fost reţinută ieri, potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei.
 Femeia de 48 de ani, administrator al unei agenţii de turism, va fi prezentantă în fața instanței cu propunerea de arestare preventivă.
 Poliţia Capitalei a fost sesizată în iunie cu privire la faptul că în perioada iunie 2012 - mai 2013 peste 30 de persoane au achiziţionat de la o agenţie de turism din sectorul 2 pachete turistice care constau în principal în servicii de transport şi cazare către diferite destinaţii din Europa. Agenția nu a onorat contractele. 
 Pentru a nu deveni victima unor astfel de infracţiuni, Poliţia Capitalei le recomandă cetăţenilor să verifice cu atenţie ofertele de turism prezentate de către agenţiile de turism şi dacă societatea comercială prin care încheie contractul de prestări servicii este înregistrată şi deţine licenţă pe site-ul de internet al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România.
 Totodată, DGPMB îi sfătuieşte pe cetăţeni ca în situaţia în care sunt victimele unei infracţiuni de orice natură sau sunt martori la săvârşirea uneia să apeleze numărul unic de urgenţă 112 ori să sesizeze cel mai apropiat echipaj sau cea mai apropiată unitate de poliţie.  (EVZ.ro)