atestatul de producator

 Noul atestat de producător ar putea fi disponibil de la 1 ianuarie 2014, actul normativ urmând să treacă prin Guvern în următoarele două săptămâni, a anunţat vineri directorul general al ProdCom, Aurel Tănase.

 “Noul atestat de producător va fi emis de primărie, însă pentru eliberarea lui va fi necesar şi acordul asociaţiei de producători din zona respectivă, pentru a evita astfel apariţia fenomenului de speculă din pieţe. Actul normativ care stă la baza acestui document va trece prin Guvern în următoarele două săptămâni, astfel încât sperăm că documentul va fi disponibil de la 1 ianuarie 2014”, a afirmat Aurel Tănase.

De la certificat la… atestat de producător
 Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat, în 15 octombrie, că în perioada următoare vor interveni o serie de modificări în legislaţie, menite să-i protejeze pe producători în faţa intermediarilor care vând în pieţele agro-alimentare. “Certificatul de producător, din păcate, în multe cazuri a fost eliberat...nu ştiu cum a fost eliberat. Cred că ştiţi mai bine decât mine. Din acest motiv avem propunerea de modificare a ordonanţei de urgenţă astfel încât să schimbăm certificatul de producător. Nu va mai exista certificat de producător, ci atestat de producător şi carnet de producător. Atestatul de producător va fi eliberat de primărie în continuare, dar cu viza asociaţiei reprezentative din care producătorii fac parte”, a spus Daniel Constantin. Potrivit ministrului, prin această metodă nu vor mai exista falşi producători.  Sursa: Agerpres