au scazut vanzarile de lapte

 

Vânzările de lapte, la raft, din ţara noastră sunt în scădere de la jumătatea lunii februarie, ne-a declarat Dorin Cojocaru, preşedintele Asociaţiei Patronale a Laptelui din România (APRIL).

 Potrivit domniei sale, în luna februarie, vânzările de lapte de la noi au scăzut cu 20%, iar în martie – cu 30%, comparativ cu aceleaşi perioade ale anului trecut.  “Nici pentru aprilie nu vom avea date mai optimiste”, a precizat domnia sa. În opinia reprezentantului APRIL, acest lucru se datorează diminuării coşului zilnic de consum al românilor, informează Bursa.

 “Fără reducerea TVA la alimente nu văd cum am putea impulsiona consumul intern”, a mai spus Dorin Cojocaru. Domnia sa susţine că diferenţa dintre coşul de cumpăraturi într-o zi obişnuită şi cel din ziua de încasare a salariului sau pensiei este de 40%, fluctuaţie care este mult prea mare, comparativ cu cea de 20% din anii trecuţi.

 În ceea ce priveşte preţul laptelui la poarta fermei, Dorin Cojocaru consideră că şi acesta este afectat de cererea redusă de lapte la raft. Totodată, reprezentantul APRIL ne-a explicat că la nivel european preţul “spot” al laptelui a scăzut de la 54 de eurocenţi, în decembrie 2013, la 35 de eurocenţi, în prezent, în Germania. (bursa.ro)