Brit Awards 2014

22.02.2014 14:51

 

 Industria muzicala britanica i-a premiat pe artistii cu cele mai importante realizari in 2013 in cadrul Brit Awards. Marii castigatori au fost Arctic Monkeys, ce au adaugat in palmares doua premii - Albumul Anului si Cel mai bun grup britanic, insa pe podium au mai urcat si Rudimental, Lorde, dar si legendarul David Bowie.

 Este al doilea Brit Award pentru David Bowie, după cel obținut tot pentru cel mai bun cântăreț în 1984. În 1996 i s-a decernat și un premiu onorific pentru întreaga carieră

 Arctic Monkeys au reusit performanta de a ajunge la al treilea album premiat cu "AM", lansat anul trecut, iar Disclosure au reusit performanta de a pleca acasa cu mana goala dupa ce conduceau in topul sanselor cu patru nominalizari, alaturi de Bastille.

 Arctic Monkeys au deschis ceremonia, echivalentul premiilor americane Grammy, desfășurată în O2 Arena din Londra cu hitul lor 'R U Mine?'.

 Ellie Goulding, 27 de ani, autoare a piesei 'Burn', numărul unu anul trecut, a fost desemnată artista anului, primind premiul de la Prince. Tânăra interpretă a cântat la nunta prințului William cu Kate Middleton din aprilie 2011.

Castigatorii Brit Awards 2014

British Male Solo Artist
David Bowie
British Female Solo Artist
Ellie Goulding
British Breakthrough Act
Bastille
British Group
Arctic Monkeys
British Single
Rudimental ft Ella Eyre - Waiting All Night
British video
One Direction - Best Song Ever
British Album of the Year
Arctic Monkeys - AM
International Male Solo Artist
Bruno Mars
International Female Solo Artist
Lorde
International Group
Daft Punk
Critics' Choice
Sam Smith

British producer

Flood and Alan Moulder. 

(Sursa – bestmusic.ro)