ce mai fura romanii?

29.01.2014 09:40

 

Una dintre cele mai valoroase piese a Muzeului de Mineralogie din Baia Mare, un calcit alb-negru, a fost furată din incinta muzeului.

Deși muzeul are sistem de alarmare și serviciu de pază, hoțul a spart geamul clădirii, iar în mai puțin de un minut a reușit să fugă cu valorosul exponat mineral.

"Extracția exponatului din clădire a durat mult peste 30 de secunde, asta arată că acțiunea a fost pregătită. Din analiza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere realizată împreună cu poliția am realizat că timpul de pătrundere și părăsire a clădirii a durat sub un minut. În momentul ajungerii paznicului în zonă a fost constat furtul" a declarat, luni, pentru AGERPRES, directorul Muzeului de Mineralogie Baia Mare, prof. Ioan Bob.

Acesta a mai precizat că mineralul furat este asigurat, dar ar prefera să fie găsit deoarece e una dintre cele mai prețioase piese din colecția de peste 600 de exponate din muzeu.

 Purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș, Dumitrița Rus, a declarat pentru AGERPRES că polițiștii au demarat activitățile de cercetare și investigare în vederea identificării autorilor și recuperării prejudiciului.

 AGERPRES