cei mai bogati din muzica

17.05.2014 08:46

 

Cantaretul Paul McCartney, membrii trupei U2 si Elton John au fost inclusi intr-un top al celor mai bogate personalitati din industria muzicala.
 Pe primul loc in clasamentul anual realizat de Sunday Times si citat de Female First se afla Len Blavatnik, care a achizitionat Warner Music in 2011, casa de discuri care colaboreaza cu artisti precum Coldplay sau David Guetta. Acesta are o avere estimata la 10 miliarde de lire sterline (circa 12,2 miliarde de euro).
 Pe urmatoarele doua locuri in clasament se afla Clive Calder, cu o avere estimata la 1,4 miliarde de lire sterline (circa 1,7 miliarde de euro), si Cameron Mackintosh, cu o avere totala estimata la 1 miliard de lire sterline (circa 1,2 miliarde de euro).
 Paul McCartney, fost membru al legendarei trupe The Beatles, ocupa locul patru in clasamentul citat, avand o avere estimata la 710 milioane de lire de sterline (circa 872 de milioane de euro), iar compozitorul britanic Andrew Lloyd Webber ocupa locul cinci, cu o avere estimata la 640 de milioane de lire sterline (786 de milioane de euro).
 Membrii trupei irlandeze U2 au o avere cumulata estimata la 428 de milioane de lire sterline (circa 525 de milioane de euro), ocupand locul sase, iar Elton John ocupa pozitia a zecea in topul celor mai bogate personalitati din industria muzicala, cu o avere estimata la 260 de milioane de lire sterline.  (ziare.com)