cererile pentru ajutoarele nationale tranzitorii

 

 Termenul pentru depunerea cererilor pentru acordarea ajutoarelor naționale tranzitorii (ANT) în sectorul zootehnic s-ar putea prelungi până la data de 20 iunie a.c.. Vechiul termen, 30 mai, ar fi fost prorogat printr-un Proiect de Ordin al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).  

 Este vorba despre Proiectul de Ordin nr. 573/2014 pentru prorogarea termenului prevăzut pentru aprobarea modului de implementare, a condiţiilor specifice, a criteriilor de eligibilitate a termenilor de referinţă și a modelului de cerere pentru acordarea ajutoarelor naționale tranzitorii în sectorul zootehnic în anul 2014, până la data de 20 iunie a.c..

 De asemenea, Anexa Proiectului de Ordin prevede mai multe modificări în ceea ce priveşte aprobarea modului de implementare, a condiţiilor specifice, a criteriilor de eligibilitate a termenilor de referinţă și a modelului de cerere pentru acordarea ajutoarelor naționale tranzitorii în sectorul zootehnic la speciile bovine și ovine/caprine și a ajutoarelor specifice pentru producătorii de lapte şi de carne de vită și producătorii de lapte şi de carne de ovine/caprine, din zonele defavorizate, în anul 2014, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 289 din 18 aprilie 2014.

IMPORTANT: Începând cu anul acesta, toţi fermierii care depun cerere pentru ANT trebuie să deţină registrul individual al exploataţiei actualizat în conformitate cu prevederile Regulamentului (CE) nr. 1.760/2000. (agroinfo.ro)