Champions League

 

 Real Madrid si Atletico Madrid se vor intalni in finala UEFA Champions League care se va disputa in data de 24 mai pe Estadio da Luz din Lisabona.

 In semifinale, Real a trecut de Bayern Munchen cu doua victorii, 1-0 la Madrid si 4-0 pe Alianz Arena. De cealalta parte, Atletico, dupa un 0-0 pe teren propriu contra celor de la Chelsea, s-a impus in deplasre cu 3-1.

 Finala cu doua echipe din acelasi oras este o premiera pentru Champions League, nu acelasi lucru se poate spune despre finalele in care s-au intalnit echipe din aceeasi tara.
 Cele mai bune campionate din Europa, Premier League, Serie A, Primera Division si Bundesliga, si-au propulsat, in ultimii ani, cele mai bune doua formatii in finala Ligii.
 Primii au fost spaniolii, in sezonul 1999/2000, atunci cand Real Madrid a invins Valencia la Paris, scor 3-0, prin golurile marcate de Morientes, McManaman si Raul.
 Au urmat italienii, AC Milan si Juventus Torino in finala sezonului 2002/2003, disputata pe "Teatrul Viselor" din Manchester, meci decis in urma loviturilor de la 11 metri in favoarea milanezilor.
 In sezonul 2007/2008, Manchester United a devenit campioana a Europei in urma unui meci cu Chelsea, dupa lovituri de la 11m.

 In finala de anul trecut, Bayern Munchen a cucerit cel mai ravnit trofeu din fotbalul european dupa o victorie in fata rivalei Borussia Dortmund.