cheltuieli in 2014

06.11.2013 14:44

 În 2014 cheltuielile românilor, per familie, ar creşte cu 712 lei, ceea ce se apropie de actualul nivel al salariului minim de 800 de lei.

 Potrivit negocierilor dintre Guvern şi FMI, accizele vor fi indexate de de la 1 ianuarie 2014 în funcţie de rata inflaţiei şi nu de cursul de schimb.

 De asemenea, Guvernul va introduce o acciză de 7 eurocenţi la litrul de carburant.

“Preţurile vor fi influenţate de creşterea preţului la carburanţi. La carne, sigur majorarea de preţ va fi între 7% şi 10%. Efectul este ca o grenadă. Grâul care este depozitat şi transportat va avea alte costuri de transport. Tot ce înseamnă cereale pentru furajele animalelor vor avea alt cost, se vor majora şi costurile de creştere a puilor, viţeilor, porcilor “, a explicat pentru gândul Dragoş Frumosu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară.

Preţurile la legume vor creşte în medie cu 3%, susţine Aurel Tănase, preşedintele patronatului Romconserv.

În ceea ce priveşte pâinea, majorările de preţ vor fi în medie de 1 ban pe bucată. La poarta fabricii şi laptele va fi mai scump, cu aproape 2%, susţine Dorin Cojocaru, preşedintele Asociaţiei patronale Române din Industria Laptelui.    (sursa - Mediafax)