china vrea sa sparga monopolul Google, Apple si Microsoft

 

 China vrea sa sparga monopolul gigantilor americani Google, Apple si Microsoft, care domina piata sistemelor de operare din intreaga lume. Astfel, China si-a lansat in mod oficial propriul sistem de operare, denumit China Operating System (COS).
 Noul sistem de operare a fost finantat de catre guvernul chinez si a fost dezvoltat la Institutul de Software din cadrul Academiei de Stiinte (ISCAS), impreuna cu firma Shanghai Liantong Network Communications Technology, potrivit unei stiri publicate de Sina News si preluata de ZD Net.
 Noul sistem chinez COS este bazat pe Linux si serveste ca o platforma de operare pentru calculatoare, smartphone-uri si tablete, suportand si aplicatii HTLM5.
 Cu toate acestea, din "motive de securitate", COS nu este si un sistem open source. Sistemul de operare chinez are un portal de aplicatii, similar celor de la Apple.
 Utilizatorii care sunt familiarizati cu sistemul Android, vor putea utiliza foarte usor si noul sistem COS.
 Sistemul COS isi doreste sa sparga monopulul aplicatiilor externe. In prezent, 100.000 de aplicatii sunt disponibile, potrivit relatarilor din presa chineza.
 Videoclipul de promovare al sistemului COS difuzat pe Internet a relevat faptul ca multe caracteristici sunt asemanatoare celor ale sistemului Android. (ziare.com)