Consorţiului Naţional AGROALIMENT

 

 Marile Federaţii agricole româneşti: LAPAR, PRO-AGRO, ROMOVIS, FCBR, ROMALIMENTA şi Asociaţia Pomicultorilor şi OINZR au înfiinţat o Alianţă cu scopul formării Consorţiului Naţional AGROALIMENT.

 Astfel, Liga Asociaţiilor de Producători Agricoli din România, reprezentată de preşedintele Laurenţiu Baciu, PRO-AGRO – preşedinte Alex Jurconi, ROMALIMENTA – preşedinte Sorin Minea, Federaţia Crescătorilor de Bovine din România – preşedinte Claudiu Frânc, ROMOVIS – preşedinte Ionică Nechifor, Asociaţia Pomicultorilor – preşedinte Adrian Popescu şi Organizaţia Interprofesională Naţională ,,Zahărul” din România – preşedinte Gheorghe Bejan, au decis să formeze o Alianţă pentru a reprezenta agricultorii români şi peste hotare, în principal în consultările cu Comisia Europeană.

 „Este o iniţiativă a Comisiei Europene, prin care la nivelul fiecărei ţări membre să se formeze un fel de Consorţiu, în care să fie cuprinse toate sectoarele de activitate din agricultură şi industrie alimentară şi care să poată să-şi trimită reprezentanţi din sectoarele respective la Bruxelles atunci când sunt consultări. Nu ne-am unit, practic vom face parte din acest Consorţiu, care este de interes naţional şi care o să reprezinte interesele tuturor agricultorilor din România, la comisiile de lucru de la CE. Faptul că ne-am întâlnit acolo a avut drept scop să ne punem de acord despre cum vom lucra la acest Consorţiu ca să iasă cât mai pe interesul fermierilor. Am luat act de cerinţa CE de a se înscrie şi România într-un Consorţiu care va conlucra cu CE pe domeniul agro-alimentar”, ne-a declarat Laurenţiu Baciu, preşedintele LAPAR. (agroinfo.ro)