controale pe POSDRU

 

Ministrul Fondurilor Europene (MFE), Eugen Teodorovici, a declarat, vineri, ca vor incepe controalele la contractele finantate prin POSDRU, iar daca vor fi gasite nereguli, atunci se va "taia in carne vie".
 El a explicat, intr-o conferinta de presa, ca a discutat la Bruxelles cu oficialii europeni despre situatii de acest gen.
 "Sunt cazuri unde suntem obligati sa actionam pentru ca regulamentul european nu ne lasa sa preluam la nivel de buget de stat toate corectiile financiare. Zilele acestea am vorbit la Bruxelles despre acest lucru si vor fi facute foarte multe verificari pe POSDRU, in special pe achizitii", a spus Teodorovici, citat de Mediafax.
 El a avertizat ca se "va taia in carne vie" acolo unde se va descoperi ca au fost achizitionate din bani europeni masini sau case.
 "Daca nu vrem sa schimbam sistemul, nu putem avea speranta ca va fi mai bine in 2014 si in anii care urmeaza", a mai spus ministrul, potrivit sursei citate.
 In februarie, rata de absorbtie a fondurilor europene a fost de aproximativ 34%, iar valoarea totala a sumelor pe care Romania le-a solicitat Comisiei Europene pentru rambursare este de aproape 6,5 miliarde de euro. (ziare.com)