culturile de orz ar putea fi compromise

 

 Culturile de orz ar putea fi compromise din cauza vremii prea calde și a lipsei de precipitații, însă producătorii speră ca viitoarele culturi de primăvară de orzoaică de bere să compenseze eventualele pierderi de producție, a declarat, joi, pentru AGERPRES, directorul general al Asociației Berarii României, Constantin Bratu.

 Potrivit acestuia, în prezent, circa 55 — 60% din materia primă folosită la producția de bere este acoperită de producția internă.

 "Sunt sortimente și soiuri de malț care nu pot fi dezvoltate în România din punct de vedere climatic și, atunci, ele sunt importate. Hameiul este acoperit din producția internă în proporție de circa 15 — 20%.  Este nevoie de o investiție extrem de mare pentru fiecare hectar în parte pentru a dezvolta această cultură, dar partenerii noștri din Asociația Producătorilor de Hamei au în plan un program de dezvoltare a acestei culturi", a adăugat reprezentantul berarilor.

 Potrivit datelor Ministerului Agriculturii, în toamna lui 2013 au fost însămânțate 2,87 de milioane hectare cu culturi agricole, din care cu grâu, secară și triticale circa 2,12 milioane hectare, cu orz — 272.688 hectare, orzoaică — 86.646 hectare și rapiță — 383.551 hectare.

 Înființată în anul 2004, Asociația Berarii României este, începând din ianuarie 2008, membră a Berarilor Europei, ca o consecință a misiunii sale în acord cu cea a țărilor din spațiul Uniunii Europene. AGERPRES