cum au petrecut romanii de Revelion?

 

 Aproape 111.000 de români și-au petrecut Revelionul în stațiunile din țară, în creștere cu 15% față de anul trecut, și au cheltuit aproximativ 95 de milioane de lei, cu 15% mai mult comparativ cu anul precedent, se arată într-un comunicat al Federației Patronatelor din Turismul Românesc(FPTR), remis vineri AGERPRES.

 În străinătate au călătorit pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă din acest an peste 10.000 de români, în creștere cu aproximativ 30% față de anul 2013. Aceștia au cheltuit, în afara țării, numai pentru servicii turistice, aproximativ 5,3 milioane euro, în creștere cu 70% față de anul anterior, potrivit studiilor FPTR realizate pe baza datelor furnizate de sistemul de rezervări www.RezEx.ro și a sondajului aplicat unui număr semnificativ de operatori din turism. 

 Din analiza realizată de către FPTR, s-a constatat că, anul acesta, cele mai mari creșteri s-au înregistrat în zonele montane unde 25.000 de persoane au optat să-și petreacă vacanța la munte, iar 30.000 de persoane au plătit pentru ofertele de Revelion ale hotelurilor din marile orașe ale României, în creștere cu aproximativ 20% față de anul anterior. În zonele rurale, 29.000 de turiști anul acesta, în timp ce 26.000 au ales să petreacă sărbătorile în stațiunile balneare. Pentru litoral au optat doar 600 de persoane, iar pentru Delta Dunării doar 100. 

 Cele mai solicitate destinații externe au fost ca și anul trecut, Austria, Bulgaria, Grecia, Turcia. (AGERPRES)