dezastrul din fotbalul romanesc

 

 Niciodata in istorie fotbalul romanesc nu a mai fost intr-o situatie atat de dezastruoasa precum in momentul de fata. Aceasta este dezvaluirea facuta de Federatia Romana de Fotbal, prin vocea directorului departamentului de licentiere, Viorel Duru.
 Oficialul care a starnit numeroase controverse in Liga 1 a declarat ca fotbalul romanesc este in faliment. Pentru rezolvarea problemelor, Duru a propus ca toate cluburile din Liga 1 sa-si declare falimentul, cu pretul excluderii din Europa!
 "Toate cluburile de fotbal din Romania, cu mici exceptii, sunt intr-o stare de faliment nedeclarat. Trebuie gasite solutii. Chiar si intrarea in faliment a intreg fotbalului romanesc si inceperea de la zero. Dar asta inseamna ca nu vom mai juca trei ani in Europa", a spus Duru la DigiSport.
 Aceast a mai afirmat ca cel mult cinci echipe reusesc sa respecte criteriile fair play ale UEFA si sa faca profit.
 "Sunt 4-5 echipe care sunt pe profit. Sunt alte 4-5 echipe sustinute de finantatori. Dar ce se intampla daca finantatorul nu mai doreste sau nu mai poate", a mai spus Duru.
 Pentru a preveni anumite probleme, Viorel Duru a declarat ca o solutie ar fi eliminarea sistemului cu patron unic.
 FC Vaslui a fost retrogradata din cauza problemelor financiare, in timp ce Rapid si Gloria Bistrita nu au primit licenta pentru a promova. (ziare.com)