dinamo a castigat cupa campionilor europeni

 

Echipa masculină de sabie a Clubului Sportiv Dinamo București a câștigat Cupa Campionilor Europeni la această armă, luni, la Godolo, lângă Budapesta, potrivit site-ului Federației Române de Scrimă.

 Tiberiu Dolniceanu, Iulian Teodosiu, Ciprian Gălățanu și Alin Badea, elevii lui Mihai Covaliu, care este și antrenorul lotului național de sabie, au învins echipa franceză Pau, cu 45-38, în semifinalele turneului la care au luat parte șase echipe, iar în finală au dispus cu 45-43 de Vasas Budapesta. Ultimul act a fost dramatic, deoarece Tiberiu Dolniceanu, campionul european en titre, s-a accidentat la scorul de 41-40 pentru Dinamo, tânărul Iulian Teodosiu reușind ultimele patru tușe pentru echipa din Șoseaua Ștefan cel Mare. Trebuie precizat că pentru acest turneu, Dinamo l-a împrumutat pe Alin Badea de la Steaua.

''Este un rezultat excelent pentru clubul Dinamo, care nu a câștigat pentru prima dată acest trofeu. Faptul că am câștigat Cupa Campionilor în compania unor echipe puternice demonstrează că avem viitor în acest sport'', a declarat Mihai Covaliu pentru site-ul FR Scrimă.

AGERPRES