durata de concesionare a pajistilor

04.11.2013 19:07

 Durata de concesionare a pajiştilor a crescut de la 5 la 7 ani! Aceasta este decizia membrilor Comisiei de Agricultură din Camera Deputaţilor, cuprinsă în proiectul de lege pentru aprobarea OUG 34/2013 privind organizarea, administrarea şi exploatarea pajiştilor permanente şi pentru modificarea şi completarea Legii fondului funciar nr. 18/1991.

 „Printre modificările propuse de Comisia de Agricultură din Camera Deputaţilor s-a prevăzut şi creşterea duratei de concesionare a pajiştilor către fermieri de la 5 la 7 ani”, ne-a declarat Nini Săpunaru, preşedintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaţilor.

 O altă modificare adusă Legii pajiştilor face referire la încărcătura optimă de animale pe hectarul de pajişte. „Încărcătura optimă pe suprafaţa de pajişte prevăzută în lege a fost majorată de la 0,3 UVM/ha la 0,6 UVM/ha”, a spus Nini Săpunaru.

 Potrivit acestuia, raportul comun al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice şi al Comisiei pentru administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic, privind adoptarea noii Legi a pajiştilor va fi finalizat săptămâna aceasta. (agroinfo.ro)