fermierii pot lua adeverinte de la APIA pentru credite

06.08.2013 09:08

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) eliberează adeverinţe pentru beneficiarii Schemei de Plată Unică pe Suprafaţă (SAPS) - campania 2013, care intenţionează să acceseze credite pentru finanţarea activităţilor curente de la bănci, a anunţat Agenţia.

 Vor beneficia de acest tip de adeverinţă fermierii selectaţi la controlul pe teren (clasic sau teledetecţie), dar numai după finalizarea acestor controale.
 APIA informează că în adeverinţă se va menţiona suprafaţa determinată pentru plată în cadrul schemei SAPS şi faptul că beneficiarul nu face obiectul excluderilor de la plată la data emiterii acesteia, precum şi că îndeplineşte condiţiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite, în conformitate cu legislaţia în vigoare.
 „Valoarea creditului va fi de până la 90% din suma cuvenită din SAPS, denominată în lei, pentru creditele acordate de Banca Creditoare până la data de 29 septembrie 2013 inclusiv, la cursul leu/euro comunicat de Banca Centrală Europeană la data solicitării creditului, iar pentru creditele acordate de Banca Creditoare începând cu data de 30 septembrie 2013 inclusiv, la cursul leu/euro comunicat de Banca Centrală Europeană din data de 30 septembrie 2013”, se arată în comunicatul APIA.

 Potrivit convenţiilor, la solicitarea scrisă a fermierului, centrul judeţean/local APIA unde acesta a depus cererea în Campania SAPS 2013 va elibera o adeverinţă prin care confirmă că beneficiarul a depus cererea de plată pentru SAPS 2013 şi că au fost finalizate controalele şi verificările administrative asupra cererii de plată a beneficiarului, până la data emiterii adeverinţei, conform reglementărilor în vigoare.  (agroinfo.ro)