fonduri pentru fermieri

 

Fondurile europene și subvențiile nu vor întârzia să intre în conturile fermierilor în 2014, a dat asigurări ministrul Daniel Constantin.

Oficialul a anunțat că ”prima sesiune de proiecte ce vor putea fi depuse pentru finanțare europeană va fi pentru fermele de producție”, iar Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale va primi primele dosare începând cu luna mai, notează Agrointel.

 Asta din cauză că strategia pentru 2014-2020 urmează a fi retrimisă Comisiei Europene în luna februarie și ar primi aprobare finală în iunie-iulie. Chiar și așa, din mai, MADR va deschide prima sesiune de proiecte pe răspunderea instituției, a declarat Constantin la emisiunea Viața Satului de pe TVR 1.

 Daniel Constantin a mai spus și că există banii necesari finanțării fermierilor (subvenții și fonduri europene), fiind deja aprobat un ”împrumut de 6,5 miliarde de lei din rursele de la trezorerie”. ”Nu ne facem griji legate de acești bani. Sumele pe care le-am împrumutat anul trecut în primăvară s-au întors în țară și la buget până la finele anului trecut”, a explicat ministrul agriculturii. (www.agrointel.ro)