Fotbal ca odinioara

20.08.2019 07:59

A doua editie a manifestarii ``Fotbal ca odinioara`` s-a desfasurat duminica, 18 august, pe terenul de ``Peste apa``, aceeasi locatie ca anul trecut.

 Programat initial pentru 4 august, evenimentul a fost reprogramat din cauze obiective. Poate de aceea am consemnat cateva absente, unii dintre cei care si-au anuntat participarea pe 4 august nu au putut veni pe 18.

 La fel ca la prima editie, am dorit ca totul sa se petreaca ca demult, ca odinioara. Asa ca aproape totul a fost facut ad-hoc. Mai putin pregatirea alimentelor.  S-a inceput cu pregatirea terenului: cosit, facut porti din lemn, trasat cu rumegus. Intre timp am dat drumul la ceaun. Nu am avut concurs de gatit, cum am preconizat, unul dintre motive fiind faptul ca un ``participant`` nu a fost prezent. S-a lucrat doar la ceaunul cu bograci.

 Odata terminat de aranjat terenul s-a trecut la etapa a doua: meciul de fotbal. La fel ca nul trecut: Old Boys – Young Boys.

Tinerii au pornit in forta si au deschis scorul rapid, apoi s-au distantat la 3 goluri. A fost nevoie de cateva schimbari in garnitura veche si pana la pauza batranii au preluat conducerea cu 6-3.   Dupa binemeritata pauza, in care protagonistii s-au hidratat care cu ce a putut, a inceput partea a doua. ``Batranii` au dominat si aceasta a doua repriza si au condus cu 8-4. In minutele de prelungire `tinerii` au profitat de relaxarea `batranilor`` si s-au apropiat la 8-7. A fost doar o zvacnire pentru ca veteranii s-au `trezit` si au marcat golul victoriei. Scor final 9-7 pentru `Old Boys`.

 O alta pauza in care s-a povestit despre jocurile din trecut si s-a facut o noua hidratare. Si pentru ca bograci-ul se incapatana sa fie gata, si pentru ca intre timp mai venisera cativa jucatori,  s-a mai dat startul unui meci. Amical. Fara tabela de marcaj.

 In jurul orei 2 s-a trecut la masa. Apoi cativa jucatori au plecat, cei care au ramas si-au stamparat setea cu bere. Spre amurg s-a facut curatenie si ne-am luat la revedere. Cu promisiunea ca la anul ne vom intalni din nou.

 

Jucatori:

Young Boys: Danut ``Zizu`` Farcut, Vasile Rus (Romy), Frent (Iovu), Danut Magda, Sergiu Pavel, Ionut Sala, Sorin Ciorna, Dorin Sala

 

Old Boys: Sabin Goina, Teo Goina, Ghita Goina (Belo), Ghita Viliga, Nelu Budau, Teo Ciurba, Nicu

 

Au mai jucat: Sebi Buz, Dani Laza, Vasile Todoca, Ioan Sala (Tarzan), Danut Googa.

 

Asistenti: Danut Budau, Ionut Laza

Bucatarie: Sica Martin si Teo (Bangkok).

 Desi nu a fost prezent, Adi Magda, primarul comunei, ne-a trimis o parte dintre produsele pentru ceaun.