fotbal - Cupa Romaniei

 

 Steaua București și Astra Giurgiu joacă finala ediției 2013-2014 a Cupei României-Timișoreana la fotbal, vineri seara, pe Arena Națională din Capitală, de la ora 21,00.

 Meciul va fi condus de de Ovidiu Hațegan (Arad), arbitri asistenți au fost desemnați Octavian Șovre (Oradea) și Miclos Istvan Nagy (Cluj-Napoca), arbitri asistenți adiționali vor fi Istvan Kovacs (Carei) și Adrian Comănescu (Râmnicu Vâlcea), iar arbitru de rezervă a fost delegat Sebastian Colțescu (Craiova). Observatori vor fi Alexandru Deaconu (București), președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, și Octavian Goga (Brașov).

 Până în finală, Astra a trecut în șaisprezecimi de ACS Berceni (II) cu scorul de 4-1, în optimi de Gaz Metan Mediaș, cu 1-0, în sferturi de Viitorul Constanța cu 3-0, iar în semifinale a eliminat Petrolul Ploiești, după 0-0 în deplasare și 2-1 pe teren propriu, golul marcat în minutele adiționale.

 Steaua a început parcursul cu o victorie la scor, 4-0, în fața formației de liga a patra Avântul Bârsana, în optimi a dispus cu 2-0 de ACS Poli Timișoara, în sferturi a trecut de Oțelul Galați cu același scor, pentru ca în semifinale să elimine pe Dinamo, după 5-2 și 1-1, meciuri jucate pe Arena Națională.

 Steaua are cele mai multe Cupe ale României câștigate, 21, urmată de Rapid și Dinamo, cu câte 13 trofee. Astra Giurgiu va juca în premieră finala.

 Steaua are șansa să realizeze un nou event după o pauză de 17 ani, ultima dată când a câștigat campionatul și Cupa în același sezon fiind în 1997 (4-2 cu FC Național în finala competiției KO).

 Pe lângă cele 21 de trofee cucerite, Steaua a mai jucat alte șapte finale ale Cupei României. Sursa: Agerpres