garantarea certificatelor de depozit

 Reprezentanţii Asociației Române a Comercianților de Produse Agricole (ARCPA) s-au întâlnit luni, 2 septembrie cu conducerea Ministerului Agriculturii (MADR) pentru discuţii pe tema schemei de garantare a certificatelor de depozit.

Printre subiectele discutate s-a regăsit pe ordinea de zi şi tema discuțiilor din data de 27 august 2013 avute de conducerea MADR, la sediul instituţiei, cu reprezentanţii marilor exploataţii agricole din ţară.
„Întâlnirile de la sediul MADR au loc în contextul elaborării unui proiect legislativ pentru îmbunătăţirea regimului de depozitare a seminţelor de consum în spaţii licenţiate şi de utilizare a certificatelor de depozit pentru acestea. Astfel, modificarea legislaţiei vizează atragerea mai multor producători către un astfel de mecanism de piaţă. Un alt instrument care permite o bună funcţionare a pieţei produselor agricole cu o transparenţă mult mai mare este reprezentat de înfiinţarea unei burse de mărfuri pentru cereale şi produse derivate”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului.

Potrivit MADR, în următoarele zile vor fi organizate întâlniri ale grupului de lucru format din reprezentanți ai Bursei Române de Mărfuri, ai depozitarilor, ai comercianţilor precum şi ai producătorilor pentru a îmbunătăţi legislaţia cu privire la continuarea schemei de garantare a certificatelor de depozit. (agroinfo.ro)