hackerul Guccifer a fost prins

 

 Hackerul Guccifer, cunoscut dupa ce a spart conturile de e-mail a mai multor persoane publice din Romania, a fost prins miercuri dimineata.
 Guccifer este pseudonimul unui
 hacker devenit faimos in ultimul an dupa ce a spart adresele de email ale unor personalitati din intreaga lume, dar in special din Statele Unite.

 Procurorii DIICOT au efectuat, miercuri dimineata, mai multe perchezitii in Arad, iar barbatul urmeaza sa fie dus la sediu pentru a fi audiat. Acesta avea deja o pedeapsa de trei ani de inchisoare cu suspendare. Acum, cel mai probabil el va primi inchisoare cu executare.
 "In cauza s-a cooperat cu autoritati din Statele Unite ale Americii. Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Serviciul Roman de Informatii si Directia Operatiuni Speciale", se arata in comunicatul DIICOT.

 Printre victimele hackerului se numara directorul SRI, George Maior. In cazul sau, a fost spart e-mailul de profesor universitar, acesta neavand legatura cu activitatea lui Maior la SRI.
 De asemenea, Guccifer este cel care a dat anul trecut publicitatii fragmente ale corespondentei dintre europarlamentarul PSD Corina Cretu si fostul secretar de stat american Colin Powell.

 Printre cei care au avut probleme din cauza lui Guccifer se numara actorul Steve Martin, actrita Mariel Hemingway, trei membri ai Camerei Lorzilor din Marea Britanie, CEO companiei de asigurari americane MetLife si John Negroponte, fostul ambasador SUA la ONU. Actorul Leonardo DiCaprio si actrita Nicole Kidman completeaza lista victimelor.
 Chiar si George Bush si cativa membri ai familiei sale au avut probleme, dupa ce o parte din corespondenta electronica a fost facuta publica, impreuna cu o lista confidentiala de adrese, numere de telefon si fotografii personale. (ziare.com)