Halep in sferturi la Australian Open

 

Simona Halep a reusit calificarea in sferturile de finala de la Australian Open, dupa o victorie superba in fata Jelenei Jankovic (Serbia), scor 6-4 2-6 6-0. 
 Este prima calificare in sferturile unui turneu Grand Slam pentru sportiva romanca de 22 de ani.
 In aceasta faza a competitiei o va intalni pe Dominika Cibulkova (cap de serie 20), care a invins-o luni pe Maria Sharapova(cap de serie nr. 3). 

 Pentru calificarea în sferturi, Halep şi-a asigurat 430 de puncte WTA şi un cec în valoare de 241.000 de dolari.
Simona Halep este elogiata pe pagina oficiala a competitiei:

 “E un lucru să fii desemnat de WTA Jucătorul cu cel mai bun progres şi un altul să confirmi şi să dovedeşti că meriţi trofeul. Românca Simona Halep a făcut asta şi chiar mai mult luni, când a eliminat-o pe Jelena Jankovici, fost nr 1 mondial, pentru a se califica în premieră într-un sfert de finală de Grand Slam. Abia în a doua jumătate a sezonului trecut Simona şi-a arătat potenţialul de jucătoare de elită, câştigând 6 turnee şi ajungând pe locul 11 în lume.

 O jucătoare tânără şi puternică care ajunge rapid la minge, capacitatea mentală a lui Halep a fost pusă la îndoială, însă acum se dovedeşte mult mai sigură pe ea şi a venit la acest turneu fără un antrenor. Are victorii la câteva jucătoare de elită, precum Radwanska, Kvitova, Wozniaki, Ivanovici, Stosur sau Jankovici".