implementarea PAC

18.07.2013 11:14

 În perioada 17-19 iulie 2013, ministrul agriculturii Daniel Constantin va efectua o vizită în Spania, unde va avea o serie de întrevederi cu oficiali ai Guvernului spaniol, în vederea realizării unui schimb de opinii cu interlocutorii spanioli pe teme precum implementarea PAC.

 În cadrul programului sunt prevăzute întrevederi cu ministrul Agriculturii, Alimentaţiei şi Mediului Înconjurător, Miguel Arias Canete şi cu Jose Ignacio Lorens Torres, Preşedintele Comisiei de agricultură, alimentaţie şi mediu înconjurător - Congresul Deputaţilor.
 Potrivit unui comunicat al MADR, cu ocazia acestor consultări, delegaţia română are în vedere realizarea unui schimb de opinii cu interlocutorii spanioli pe teme precum implementarea PAC, absorbţia fondurilor europene, evaluări privind implementarea viitoare a reformei PAC recent agreate, îmbunătăţirea funcţionării lanţului agro-alimentar, experienţa spaniolă în ce priveşte cooperativele agricole şi asigurările agrare.

Nucleul consultărilor din Spania se va circumscrie interesului părţii române pentru experienţa spaniolă în modernizarea şi gestionarea irigaţiilor - domeniu prioritar pentru Guvernul român. De asemenea, ministrul român va vizita instalaţiile de irigaţii din Montijo, unde se regăsesc culturi de cereale (grâu, orz si ovăz), măsline, stejar, viţa de vie, cartofi, ardei, varză, roşii, lucernă, porumb, fasole, etc. 
“Aşa cum am anunţat încă de la preluarea mandatului sectorul irigaţiilor este prioritar pentru Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. În anul 2013, a fost realizată prima umplere a canalelor de irigaţii. Prin intermediul Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare, masura prin care a fost adusă apa mai aproape de fermieri şi în acelaşi timp un preţ mai mic la energie”, a declarat ministrul Daniel Constantin.  (agroinfo.ro)