importanta camerelor agricole

25.08.2013 10:13

 Camerele Agricole sunt extrem de importante, obiectivul fiind să fie ale fermierilor pentru fermieri, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Alba Iulia, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin.

 Acesta a menţionat că a fost şi este o întreagă dezbatere vizavi de camerele agricole. 
 'Camerele agricole sunt extrem de importante, cred eu, în viaţa agriculturii româneşti de acum în perspectivă, ele sunt prezente în mai toate ţările europene. Ca ministru al Agriculturii au reprezentat pentru mine o prioritate', a afirmat Daniel Constantin, care a amintit că, în anul 2012, imediat ce a fost numit ministru, camerele agricole au fost aprobate de Parlament. 
 Daniel Constantin a menţionat că, într-adevăr, ele au fost modificate după aceea printr-o ordonanţă de urgenţă. 
 'Am ţinut, deşi au fost foarte multe discuţii, ca ele să rămână organizaţii nonguvernamentale ale fermierilor, care să lucreze pentru fermieri. În forma finală, eu cred că ele sunt foarte bine definite şi cred că cea mai importantă luptă (...) a fost câştigată. Nu sunt structuri ale statului, sunt structuri ale fermierilor, care sunt conduse de fermieri', a declarat ministrul Agriculturii. 
 Acesta a menţionat că 'modalitatea în care se vor organiza alegerile reprezintă totuşi ceva ce ar putea fi îmbunătăţit'. Constantin şi-a manifestat deschiderea ca la nivelul Parlamentului, atunci când această ordonanţă va fi aprobată prin lege, să discute şi să se implice, astfel încât să fie găsită cea mai bună formă. 
 'Obiectivul este ca noile camere agricole, pe care sper să le avem până la sfârşitul acestui an, să fie ale fermierilor pentru fermieri şi de pasul acesta cred că am trecut. Ele sunt de utilitate publică şi cred că este un element care trebuie subliniat de fiecare dată', a conchis ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. 
 Daniel Constantin a avut vineri, la Alba Iulia, întâlniri cu fermieri şi cu directorii serviciilor deconcentrate din judeţul Alba din cadrul MADR şi a vizitat mai multe societăţi din industria alimentară.  AGERPRES