irigatiile, din nou, in prim plan

22.07.2013 20:55

Pentru a-şi pune în valoare potenţialul agricol, România trebuie să-şi asigure dezvoltarea sectorului de irigaţii, a declarat vineri la Madrid ministrul român al agriculturii Daniel Constantin, la încheierea vizitei oficiale efectuate în Spania.

“România are ca prioritate dezvoltarea sectorului de irigaţii, ca să pună în valoare potenţialul pe care îl are. Dar vrem să trecem de la faza de potenţial - peste tot mi se vorbeşte de potenţialul agricol extraordinar - la faza de realitate, iar baza o reprezintă dezvoltarea sectorului de irigaţii”, a afirmat ministrul Constantin. 
 Şeful MADR a precizat că pe durata vizitei în Spania partea tehnică a cuprins reuniuni legate de modul în care s-a modernizat sistemul spaniol de irigaţii la costuri bune, chiar dacă mai mari decât în România. Din punctul de vedere al obiectivelor vizitei, Daniel Constantin a explicat că a urmărit modalităţile de a crea şi în România un sistem de gestionare mult mai eficientă a apei, precum şi pentru modernizarea actualelor sisteme de irigaţii.
 La finalul vizitei oficiale în Spania, ministrul Daniel Constantin a precizat că, de acum, vor continua discuţiile şi colaborarea la nivel tehnic, între România şi Spania. În luna septembrie, o delegaţie a Fenacore /Federaţia spaniolă a comunităţilor de specialiştilor în irigaţii/ va veni în România, prilej cu care vor fi schimbate experienţe şi păreri despre bune practici.   sursa: Agerpres