LAPAR cere demisia ministrului Agriculturii

 

 Zilele trecute a avut loc, la Bucureşti, întâlnirea generală  anuală a Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR).

 „Adunarea generală a propus în unanimitate să cerem demisia ministrului ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, care a demonstratat că prin legile pe care le-a propus mai mult ne încurcă decât ne ajută. De asemenea, a promovat trei legi antiromâneşti între care şi cea privind vânzarea terenurilor agricole”, a declarat pentru Agroinfo Laurenţiu Baciu, preşedintele LAPAR.
 Referitor la interzicerea folosirii în ţara noastră a neonicotinoidelor în tratarea seminţelor de floarea-soarelui şi sfecla de zahăr, conducerea LAPAR nu se aşteaptă la vreo schimbare a deciziei Uniunii Europene, din moment ce autorităţile române nu s-au implicat în rezolvarea acestei probleme.    

„Nu avem de unde aştepta un semnal pozitiv, atâta timp cât MADR nu a făcut niciun demers în acest sens. Singurii care am trimis o scrisoare comisarului european pentru Sănătate şi Protecţia consumatorului, Tonio Borg, am fost noi, membrii LAPAR. În răspunsul primit, oficialul Uniunii Europene a precizat că acolo unde sunt situaţii deosebite, se poate face o derogare de până la doi ani. Statul român, prin Ministerul Agriculturii, trebuia să facă o notificare şi nu era greu de aprobat de către UE, dar probabil că sunt alte treburi mai importante decât soarta agricultorilor”, a susţinut Baciu.  (agroinfo.ro)