lapte mai scump

 

  “Aproximativ 40.000 de persoane vând lapte în pieţele din România. Aceştia au de ales între a creşte preţul laptelui, pentru a-şi putea acoperi cheltuielile sau a dispărea din piaţă. La nivelul la care produc ei lapte, pentru că în general au 2-3 animale, va trebui să crescă preţurile cu cel puţin 20%.”, a declarat Claudiu Frânc, președintele Federației Crescătorilor de Bovine din România pentru Adevărul.

 Populaţia va trebui să aleagă, va plăti 20% în plus pentru a avea acces la acest lapte, ori va cumpãra din hipermarket. Eu cred că ei vor scumpi laptele şi că populaţia va merge în continuare să cumpere acest lapte pentru că s-a obişnuit cu el şi ştie că este un lapte de calitate. Scumpirile vor începe din februarie”, a mai spus Claudiu Frânc.

 Acesta estimează că în România se produc două milioane de tone de lapte pe an şi aproximativ 30% din această cantitate se desface în pieţe. Producătorii care deţin exploataţii mici(gospodării ale  populaţiei) sau ferme de vaci producătoare de lapte pot livra laptele crud către centrele de colectare lapte sau direct către unităţile de procesare a laptelui. De asemenea, ei pot comercializa laptele crud direct către consumatorul final, în conformitate cu prevederile legislaţiei sanitare veterinare în vigoare. (fabricadelapte.ro)