mai putine alimente `traditionale`

Alimentele traditionale produse de firme nu vor mai putea fi comercializate, potrivit oficialilor de la Ministerul Agriculturii.
 Acestia vor sa modifice legislatia, astfel incat, in sase luni, firmele nu vor mai avea voie sa produca alimente traditionale sau sa foloseasca acest cuvant in denumirea produselor, potrivit Digi 24.
 Sefii de la Ministerul Agriculturii vor ca branza, carnatii sau cozonacul produse dupa retete vechi sa fie realizate de tarani si nu de catre firme, cum se intampla acum in unele cazuri. In acest scop, s-a stabilit ce cantitate de produse pot vinde fermierii.
 "Am stabilit, impreuna cu producatorii, o cantitate maxima de 150 de kilograme produsa pe zi pe un anumit produs si pentru ca sunt producatori traditionali care au mai multe produse am ajuns la o cantitate maxima de 400 de kilograme pe zi", a precizat Achim Irimescu, secretar de stat in Ministerul Agriculturii.
 Legislatia a fost schimbata pentru ca, recunosc autoritatile, unii producatori isi promoveaza cu nonsalanta produsele drept traditionale, desi nu detin un certificat in acest sens.
 Din toamna, produsele vor avea si o eticheta fara de care nu vor mai putea fi vandute in piete. Dupa aplicarea ordinului Ministerului Agriculturii, din cele peste 4.300 de produse, vor mai ramane doar cateva sute.
 Oficialii spun ca certificatele de producator traditional vor fi acum reinnoite anual.  (ziare.com)