mergeti la lucru in strainatate?

04.09.2013 08:55

Deputatii au aprobat, marti, un proiect de lege privind protectia si promovarea drepturilor copilului, noutatea actului normativ constand in faptul ca parintii care pleaca la munca in strainatate au obligatia sa notifice autoritatile cu 40 de zile inainte si sa desemneze persoana in grija careia ramane copilul.
 Camera Deputatilor a aprobat proiectul de lege cu 322 voturi pentru, unul impotriva si o abtinere.
 Secretarul de stat in ministerul Muncii Codrin Scutaru a declarat in plen ca prin proiectul de lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului sunt introduse o serie de elemente noi care "sa stea la baza luarii de catre profesionisti a deciziilor cu privire la copil, detaliindu-se interesul superior al copilului".
 El a explicat ca prin acest nou proiect de act normativ sunt introduse prevederi menite sa asigure o protectie adecvata a copiilor ai caror parinti sunt plecati la munca in strainatate.
 Potrivit secretarului de stat, acest proiect de lege clarifica si procedura de inregistrare a nasterii copiilor parasiti.
 In acelasi timp, sunt reglementate si sanctiunile care ar putea fi aplicate in situatia indeplinirii defectuoase a responsabilitatilor, crescute prin acest proiect de act normativ. (ziare.com)