Metallica si Iron Maiden la Sonisphere Festival

04.12.2013 09:58

 Festivalul Sonisphere revine în centrul atenției fanilor metal după o pauză de doi ani, iar două dintre cele mai importante trupe de gen din lume, Metallica și Iron Maiden au confirmat deja că vor urca pe scena britanică a acestui important festival care a ajuns în 2010 și la București.

 În anul 2012 acest festival a fost anulat, situație care s-a repetat și în 2013 pentru că organizatorii nu au reușit să atragă nume suficient de importante din sfera rock. De această dată organizatorii nu mai trebuie să-și facă probleme cu privire la headliner-ii pentru ediția din 4 — 6 iulie 2014, ce se va desfășura la Knebworth Park din Anglia, după ce formațiile Metallica și Iron Maiden și-au confirmat participarea. 

"Cu toții am crescut în Anglia, conștienți de importanța legendarelor concerte organizate la Knebworth, concerte care, poate părea înfricoșător, dar pentru mine parcă abia s-au încheiat", a comentat solistul trupei Iron Maiden, Bruce Dickinson. 
"Fără a apela la clișee, este o onoare și un privilegiu extraordinar să revenim pe această scenă și să sărbătorim unele dintre cele mai importante momente din istoria rock-ului britanic, momente imortalizate în timp de formații precum Pink Floyd, The Who, Zeppelin, The Stones sau Genesis", a mai adăugat el. 
 Bruce Dickinson a mai anunțat și că acest concert din iulie, din cadrul Festivalului Sonisphere, va fi și ultimul concert din cadrul turneului Maiden England Tour, turneu care i-a adus pe Iron Maiden și la București în luna iulie a acestui an. 

"Dacă veți veni la acest festival s-ar putea să ascultați live pentru ultima oară unele dintre piesele noastre. Așa că, la o astfel de ocazie care reprezintă atât o sărbătoare cât și sfârșitul unui capitol, puteți fi siguri că vom face totul să le oferim fanilor noștri un spectacol al naibii de bun", a mai comentat solistul formației Iron Maiden. AGERPRES