OLD BOYS : POIANA BUDUREASA – AURUL BRAD

24.11.2013 20:50

 Duminică dimineaţa, la puţin timp de la oprirea ploii, terenul de fotbal de pe ``Secături`` de la intrarea în Budureasa a găzduit meciul `veteranilor`dintre Poiana din localitate şi Aurul Brad, din judetul Hunedoara, echipă la care a evoluat, bună parte de vreme, Ioan `Naninga` Nan.

 Ioan Nan, cel care `acum nişte ani`, vorba cântecului, s-a ostenit pentru a încropa o echipă de fotbal în Budureasa, a sunat adunarea celor care i-au urmat în demersul său: fraţii Goina - Sabin şi Teodor-, Pirtea Ioan, Laza Dorin, Mărginean Pavel, Oancea Costel, Cergheş Florin şi Laza Alin. Acestora li s-au alaturat Nelu Oraş şi Florin Gaboraş din actualul lot al echipei Poiana, precum şi Romi …..şi juniorul Cipri Cergheş, de doar 10 ani.

 Meciul, disputat pe o jumătate de teren, a fost echilibrat doar în prima parte, după 30 de minute scorul fiind egal 2-2. In partea a doua, oaspeţii nu s-au regăsit şi au încasat gol după gol fără a putea să îl învingă pe Gaboraş, aflat în zi mare, poate şi după euforia victoriei din ziua precedentă când Poiana a învins, în deplasare, cu 1-0 la Aleşd, în ultima etapă a turului Ligii a 4-a.

 Oaspeţii l-au `acuzat` pe `Naninga` pentru că nu i-au înştinţat că se va juca pe iarbă şi nu pe teren sintetic.

 Partida s-a desfăşurat în spiritul fair-play-ului, primul `fault`fiind consemnat în minutul 20.

 Din echipa din Brad au făcut parte: Sorin Lazea, Lucian Ioniţă, Gabi Hărăguş, Daniel Pârva, Marius Draia, Vasile Paul, Ştefan Ciocan, Adam Dănuţ, Robert Deoancă, Mihai Prială şi Florin Gavrilă (fost coleg cu Nan la Corvinul Hunedoara pe vremea cand acolo evoluau Mateut, Gabor, Andone).

 Repriza a treia s-a derulat la un bogracs la baltă la Niţu la Burda, acolo unde s-au derulat amintiri din vremurile de aur ale Aurului Brad.

 

Poiana Budureasa – Aurul Brad 8-2 (2-2)

Marcatori: Sabin Goina, Oras (2), Romi (2), Alin Laza (3)/ Paul Vasile, Deoancă.