pamant scump

25.11.2013 08:59

  Pământul de calitate extraordinară din partea de vest a ţării a făcut ca investitorii străini să cumpere cam tot ceea ce iese pe piaţă în domeniu. Terenurile au fost cumpărate de la localnici prin intermediari români cu preţuri foarte bune comparativ cu sumele plătite de străini pentru terenurile agricole în ţările lor de origine.

 Peste 8.500 de euro costă un hectar de teren agricol în extravilanul oraşului Sântana din judeţul Arad. Mai bine de 25% din totalul de peste 8.200 de hectare aparţin în momentul de faţă unor investitori germani şi italieni.

 Daniel Tomuţa, primarul oraşului Sântana, a declarat pentru RRA: “ Este unul dintre cele mai bune terenuri din zona de vest, chiar există o vorbă la noi în zonă, care spune că aici numai dacă uiţi să sameni, nu obţii recolte bune. Este o vorbă care are un mare sâmbure de adevăr.  Sunt firme străine care au venit déjà şi au cumpărat teren la preţuri destul de ridicate. De altfel, ei au şi ridicat preţul pe piaţă la terenurile care s-au vândut în ultima perioadă de timp. (fabricadelapte.ro)