Pasarea Rock

 

 Formația Pasărea Rock, un proiect muzical semnat de Mircea Baniciu, Josef Kappl și Ovidiu Lipan Țăndărică, cărora li s-au alăturat Vlady Cnejevici, Teo Boar și Cristi Gram, a fost lansat marți la sediul Institutului Cultural Român din București.

 "Ne-am adunat într-un super grup care să ne facă plăcere atât nouă, cât și publicului. Încercăm să facem un lucru frumos. (...) Nu este o lansare a unei trupe sau a unui album, este o lansare a unui grup de prieteni care au în spate o carieră", a spus Ovidiu Lipan Țăndărică. Potrivit acestuia, genul pe care formația îl va aborda "va fi un rock-folk cu rădăcini românești". 
 Mircea Baniciu a afirmat că "reconstituirea" grupului se impunea de mai mulți ani și, chiar dacă nu a fost posibilă refacerea legendarei trupe Phoenix, cei care s-au implicat în proiectul Pasărea Rock vor încerca "să ducă mai departe" ceea ce s-a început în anii '70. 

 Concertul de "învestire" a noului supergrup va avea loc pe 25 martie, la Sala Palatului din Capitală, acesta urmând să fie primul dintr-un turneu care se va desfășura în șapte orașe din țară: Constanța — 7 aprilie, Galați — 8 aprilie, Bacău — 9 aprilie, Iași — 10 aprilie, Cluj-Napoca — 11 aprilie și Timișoara — 14 aprilie. 
 Invitați speciali în spectacolul care se va întinde pe durata a două ore vor fi Marius Bațu și Mani Neumann. 

 Artiștii au afirmat că, deși s-au unit într-un nou proiect muzical, fiecare își va continua și vechile proiecte. (Agerpres)