peste jumatate dintre romani nu ar merge la vot

02.09.2013 10:19

 USL este in continuare in topul preferintelor romanilor. Acesta este rezultatul unui sondajcare a urmarit sa raspunda la intrebarea "pe cine ar vota romanii daca s-ar organiza alegeri duminica viitoare".
 
In ceea ce priveste alegerile parlamentare, potrivit sondajului Sociopol, 60% dintre romanii care vor sa voteze ar pune in continuare stampila pe candidatii aliantei PSD-PNL, 18% ar prefera PDL, candidatii Partidului Poporului ar fi preferati de 7% dintre romani iar UDMR-ului i-ar reveni 6 procente, transmite Romania TV.
 Ce este ingrijorator, insa, este ca 53% dintre respondenti declara ca nu ar merge la vot daca ar fi organizate alegeri duminica viitoare, in vreme ce doar 35% au raspuns afirmativ iar restul de 12% au declarat ca nu sunt in tara.
 In ceea ce priveste alegerile pentru Parlamentul European, 39% dintre romani ar vota cu PSD, 20% cu PNL, 17% cu PDL, 7% cu PP-DD si 6% cu UDMR.
 Potrivit aceluiasi sondaj, 67% dintre romani cred ca lucrurile in Romania se indreapta intr-o directie gresita, iar 26% spun ca este vorba despre o directie buna. In ceea ce priveste coabitarea dintre Victor Ponta si Traian Basescu, 59% dintre romani spun ca nu a functionat aceasta intelegere politica, in timp ce 36% dintre romani sunt multumiti de ea.
 Sondajul a fost efectuat pe un esantion de 1079 persoane, in perioada 23-26 august, si are o marja de eroare de +/- 3%.  (ziare.com)