Petrom sprijina sportul romanesc

 

Gimnastica feminină și săriturile cu schiurile vor beneficia de câte 2,5 milioane  euro pentru dezvoltare conform parteneriatului public-privat încheiat între OMV Petrom, Ministerul Tineretului și Sportului, Primăria București, Federația Română de Gimnastică, Federația Română de Schi-Biatlon și Fundația Casa Campionilor, anunțat luni, cu prilejul unui eveniment desfășurat la Petrom City.

 La eveniment au fost prezente numeroase personalități din lumea sportului, de la multiplele campioane mondiale și olimpice Simona Amânar, Gina Gogean, Lavinia Miloșevici, Andreea Răducan, Sandra Izbașa, până la Gabriela Szabo, ministrul Tineretului și Sportului, Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătății, antrenorii Octavian Bellu, Mariana Bitang, director general OMV, Gerhard Roiss, și Mariana Gheorghe, director general OMV Petrom.

 Antrenorul Octavian Bellu a lăudat interesul unei mari companii pentru lărgirea bazei de selecție la gimnastică feminină

 Parteneriatul cu gimnastica artistică feminină se întinde pe perioada 2014-2016 și prevede finanțarea pregătirii lotului olimpic și a unui program național de selecție la nivelul copiilor. Conform acestui program, circa 150 de copii cu vârste între 5 și 9 ani vor fi triați din toată țara și vor intra în pregătire la șase centre regionale: București (cluburile Steaua și Dinamo), Deva, Onești, Timișoara și Constanța.

 Parteneriatul de la sărituri cu schiurile are tot o valoare de 2,5 milioane euro, dar se întinde pe o perioadă ceva mai lungă, între 2014 și 2017. OMV a lansat în 2007 un parteneriat cu FR de Schi Biatlon, în urma căruia s-au investit circa 10 milioane euro și s-a construit un centru de sărituri cu schiurile la Râșnov, ce include 4 trambuline omologate de Federația Internațională de Schi.

 Austriacul Paul Ganzenhuber, antrenor și specialist de renume în domeniul săriturilor cu schiurile, s-a arătat convins că investițiile din centrul de sărituri de la Râșnov și noul parteneriat vor da roade în 2018, când sportivii români vor fi capabili să se bată cu cele mai bune 10 echipe din lume. (Agerpres)